Äntligen var det då dags för årets första tisdagssegling! Som man har väntat…

Besättningen lös dock med sin frånvaro några dagar innan start. Jonas och Vicente skulle på jobbresa till London, och Philip var på nåt obskyrt sjukt coorporate kvällsmeeting i Varberg. Dock dök Kristian från Smaragd Cruisern ”Syrcorax” upp och ville vara med då hans båt inte kommit i vattnet ännu. Perfekt! Och när Stefan var i Italien blev hans rutinerade X-99-gastar Dan och Patrik lediga så vips var vi fullt lag!

Vädret var ju bästa möjliga, 21°C, sol och runt 4 m/s 245°. Det var bana C med kryss/läns upp till Grötvik som gällde. Starten var kanske lite ringrosting, Comfort 32:an Amalia, som ju fått höjt SRS i år till samma som vi, tog oss med en båtlängd i starten. Det var kryss ut ur hamnen och efter några bra slag och bra höjd hade vi tagit oss om dem och den nya bekantskapen Maxi 909:an med Persson/Håkansson från Grötvik. Vi fortsatte sedan för styrbord relativt tidigt medan de flesta gick närmare land. Vi höll bra höjd och fart och tog in en hel del på kryssen.


Bild: Thomas ”Thoya” Johansson // www.vinnaltfoto.se

Upp mot rundningen vid Grötvik hade vi nästan kommit ikapp alla Folkbåtar och vi gjorde en bra rundning och spinnakersättning. Sedan drog vi förbi folkbåtarna och hade en riktigt bra position i fältet. Men som sig bör närmade sig nu de större snabbare båtarna och vi blev omseglade av Farren och Karlssons X-99 på halva länsen. Vi hoppades att vi kanske hade en topp 5-placering på gång men nära yttre piren kom sedan J/105:an och CB 66:an snabbt. Lundblad/Nilssons nya fina H-båt höll också undan från oss och slog oss med max 2 meter… Så vi kom 7:a av 21 båtar, vilket ju är väldigt bra! Övre tredjedelen och topp 10 är ju riktigt bra, speciellt i dagens startfält med många storseglare på startlinjen (även om det varken var Folkbåtsväder eller Drakväder).


Bild: Thomas ”Thoya” Johansson // www.vinnaltfoto.se

Så ett stort tack till Kristian, Patrik och Dan, riktigt bra seglat!

Missa för guds skull inte Thoyas fantastiska bilder från seglingen.

En längre film redigerad av vår fördäcksgast och mediaman Kristian kommer här: