Tre fjärdedelar av besättningen, Vicente, Niclas och Skepparn. Philip är bakom kameran.

Efter helgens Small Ships Race och en åttondeplats var vi rejält taggade för dagens tisdagssegling. Med idag var Vicente, Philip och Niclas från SWE1010 som förstärkte i sista stund.

Vinden var runt 7-8 m/s och trinagelbanan medsols seglades. Vi gjorde en superstart, kunde inte varit många sekunder efter tutet som vi var över linjen, samtidigt som vi hade manövrerat Comfort 32:an med samma SRS till en position bakom oss.

Halvvind till Påarp

Första sträckan var det halvvind bort till Påarp. Det var lite för högt för att vi skulle sätta spinnaker, men samtidigt seglade vi bra och tog in på de framför, och höll de bakom oss på betryggande avstånd.

Rundningen vid Påarp var riktigt bra. Vi pekade högt och gick snabbt direkt. Genast på några hundra meter hade vi passerat båtar som hade rundat 30-40 sek före oss. Vi gick som ett tåg, högt och snabbt och slog över på babord efter några minuter. Sedan gick vi fantastiskt bra, nästan osannolikt snabbt kändes det som och vi seglade ikapp de flesta. Vi pekade rakt på märket och lyckades runda det som 3:a, utan att behöva tråckla med några småslag. Framför oss var bara Olsson/Preuss, svenska mästare i C 55 från 2009, och Lasse Meijer i Drake, som seglade SM förra helgen. Så det var inga dåliga seglare vi hade framför oss.

Stellan i J/105 seglar förbi oss på länsen

Vi fick upp spinnakern efter ett tag, kanske inte helt hundra där. Bakom oss närmade sig Stellan i J/105 snabbt med den stora blåa gennakern. Tyvärr var det inte så mycket att göra åt dem, de forsade fram några knop snabbare än oss, men resten av fältet höll vi bakom oss. Lite oroväckande dock att Mille Mus närmade sig, och att även någon IF såg ut att närma sig. Vi borde nog träna lite mer på att länsa…

Men, vi kom på 4:e plats av 19 båtar, vilket är den bästa placeringen någonsin för oss på en tisdagssegling 🙂

Så det känns mycket bra just nu att vi fått till krysstrimmet i registret 5-10 m/s och vi vill bara ut och segla igen! 🙂