Så var det då ledsamt nog dags för årets sista tisdagssegling. Höstens seglingar har varit mycket märkliga. Antingen har det blåst för mycket eller också har vinden tagit slut lagom till vi kommit in i Nissan så vi fastnat i motströmmen och blivit bogserade i hamn… Så det känns som vi knappt har seglat och kommit i mål på länge… Men idag blåste det minsann, och faktiskt under HSS gräns på 12 m/s så det blev race!

Tyvärr fick jag först inte ihop någon besättning, så min tanke var att segla ombord på någon annan båt. Men sedan visade det sig att Stefan bara var tre personer på hans X-99, så vi funderade på om vi skulle segla fyra personer på en X-99 eller en Express. Och kom fram till att det nog passade bättre på Expressen, så vi tog min båt. MEN, jag hade ju glömt mina segel hemma i vardagsrummet efter att de hängt på tork hemma. Så jag fick snabbt åka hem och hämta seglena. Det visade sig sedan att Stefans tredje gast inte dök upp, så då blev vi tre personer i Expressen istället, jag, Stefan och Patrik. En ytterligare hade suttit fint i den friska vinden, som var runt 10-13 m/s skulle jag tippa.

Vi startade riktigt bra, sen hade vi problem på kryssen. Vi var för lätta, och Expressen är rätt svårseglad när det blåser uppåt 12-13 m/s på kryssen. I alla fall har inte jag kommit på hur man gör än… Vi lutade för mycket, trots att storseglet var helt luftat, och skar upp med jämna mellanrum.

När det var dags att runda uppe vid Påarp blev det däremot åka av! Direkt efter rundningen gjorde vi en fin surf på 10,5 knop och vi insåg att det här kommer att bli skoj! Vi rundade strax efter Lindblad i den röda IF:en och surfade snart ikapp dem. Höjdpunkten var när vi satte nytt fartrekord med SWE 595 på 13,40 knop på en riktigt fin surf! Den kommer vi leva på hela vintern…

Johan Sölve, som för dagen hade lånat en fock från en Farr 30, kom sedan snabbt akterifrån och gick ikapp oss in mot mål.

Vi blev sexa av åtta båtar. Kanske inte helt bra, men vi satte aldrig spinnaker och borde haft en gubbe till på kanten för att ha gått riktigt bra. Men upplevelsen på undanvinden var härlig och nya rekord är alltid skoj 🙂

Vi tar nya tag till nästa år med SWE 595! Då är SM i Varberg det stora målet! 🙂