Äntligen var det då dags för säsongens första tisdagssegling! Vädret var strålande, 25°C sol och 6-7 m/s. Med ombord var Kristian, Patrik och Vicce. Dagen till ära hade vi plockat fram det nya storseglet och focken. Spinnakern var fortfarande hos North Sails för byte av segelsiffror.

Banan var kryss/läns ut till Grötvik och hem igen, och det var spinnaker ut till Grötvik och kryss hem igen. Direkt vid start hissade vi spinnakern och fick upp den bra. Strax efter oss startar Comfort 32:an Amalia och med deras gigantiska topphissade spinnaker seglade de om och förbi oss upp till rundningen vid Grötvik. Vi var kanske 20-30 sek efter dem vid rundningen men direkt på kryssen kunde vi segla både högre och snabbare så vi gick om dem rätt kvickt på hemvägen. Sedan kom de större båtarna närmare och närmare oss. När det är kryss in i Nissan är det lite klurigt att segla på rätt sätt så att inte strömmen tar tag i båten. Vi var tyvärr lite ivriga igen och slog in på målrakan för tidigt vilket gjorde att vi fick motströmmen rakt i näsan. Hirkum Pirkum seglade betydligt mer rutinerat och gick om oss på slutet och slog oss med 14 sekunder. Vi kom därmed på 7:e plats av 14 båtar.

Bilder: Thomas ”Thoya” Johansson // Vinnalt Foto