För första gången denna säsongen seglade alla i ordinarie besättningen ombord, undertecknad, Philip, Vicente och Niclas. Och för första gången under kappsegling skulle vi använda vår nya spinnaker.

Vinden var lite lurig inför start, det vände och vred en del men banan som bestämdes blev triangelbanan medsols. Direkt vid start satte vi spinnaker, även om det var rätt hög vind. Efter rundningen av första röda skulle vi vara tvungna att lova en del, så vi förberedde att ta ner spinnakern. Men vi testade ändå, det kanske funkar resonerade vi. Och det gjorde det, vindvinkeln låg väl på runt 70-80° men vi gick på riktigt fint med nya spinnakern. Efter rundningen av stora fyren föll vi av med riktning mot rundningen vid Påarp. Det var nu plattläns men vi hade bra med fart. Tisdagen innan när det var liknande vindvinkel och vindstyrka tappade vi säkert 1 minut mot Comforten på samma sträcka, men den här gången drog vi faktiskt ifrån dem! Vi tillskriver detta den nya fina spinnakern 🙂

På länsen ut till Påarp seglade vi förbi Svante och Anders i deras Folkbåtar, och direkt efter rundningen fick vi riktigt fin fart och seglade om Uffe Bengtsson, Minifolkan och Draken på nolltid. Den enda vi då hade framför oss var Axel Danielsson i deras RS Feva, som startade en kvart före oss. Vinden hade vridit och det tilltänkta kryssbenet blev mer en sträckbog för oss. Sista biten upp mot rundningen vred det emot mycket och vi fick göra att slag för att komma rund. Direkt efter rundning satte vi spinnaker i en snabb spinnakersättning och fick upp farten igen. Vi seglade snabbt om RS Fevan och var nu först i fältet. Och vi ledde med mycket mot bland annat Comforten och Hirkum Pirkum.

Vicente och Niclas

Skepparen ser nöjd ut på kryssbenet

Vägen in mot mål blev spännande med de andra större båtarna som närmade sig, och vi kunde faktiskt sträcka rejält med vår spinnaker hela vägen in mot mål. Sista biten seglade vi säkert 50-60° TWA. En helt magiskt fin spinnaker gjorde att vi kom först i mål och tog vår första seger på Tisdagsseglingarna! Närmsta båt efter blev Comforten som dock var över två minuter efter oss i mål.

Härligt, bra jobbat allihop! 🙂