Efter Hallandsseglingens konstiga historia med stiltjebälte så var det dags för en ny tisdagssegling. Den här gången var hela järngänget med igen. Förra gången alla från ordinarie besättningen var med vann vi ju, så vi hade höga förhoppningar. Det var ju dessutom Expressväder igen med 5 m/s och platt vatten. Det var triangelbanan medsols som gällde.

Inför starten var vi ute i riktigt bra tid. Så bra tid att vi stack iväg från startområdet för att kolla vindarna och ställa in vindriktningen på kompassen. När vi gjort detta och föll av tillbaka för att ge oss av till startområdet igen så insåg vi att det nog var riktigt bråttom. Det var bara 7 min kvar till start och vi var en bra bit upp i banan. Genast blev det väldigt stressigt för oss. Det såg ut att bli riktigt tajt att hinna tillbaka och vända om och starta över startlinjen, och vi blev ca 45-50 sek sena till start! Riktigt klantigt av skepparen som fick för sig att vi skulle mickla med kompassen för att få in vindriktningen. Det kommer inte att hända igen…


H-båt ”Mille Mus”

Hur som helst, vi gav oss av precis samtidigt som Comfort 32:an som startar strax efter oss. Första raksträckan upp mot första röda prickarna drog vi ifrån dem lite. Sedan sträckte vi ut förbi yttre fyren innan det var dags att sätta spinnaker på en hög halvvind. Vi bar spinnakern riktigt bra och tog in mycket på båtarna framför, samtidigt som vi höll Comforten på avstånd, och likaså Hirkum Pirkum.

Vid första rundningen vid Påarp var vi nästan ikapp H-båten Mille Mus. Sedan var det kryss upp till Långenäsbojen. Vi gick först ut mot havet innan vi slog in och låg på layline mot Långenäs. Vi gick som tåget för vi seglade ikapp Folkbåtarna och även IF:en Mandarin innan rundning. Även H-båten hade vi seglat ikapp och vi rundade nu som etta!


IF – ”Mandarin”

Sedan skulle spinnakern åka upp igen för ännu en hög halvvind. Vi var nog inte riktigt rätt förberedda där för lovartsskotet var inte fördraget så när spinnakern åkte upp så hängde den mest som en flagga efter båten. Men efter lite fixande så var spinnakern som den skulle och vi satte bra fart mot mål igen. Hirkum Pirkum var en bit bakom oss och vi tittade oroligt bakåt mot dem allt eftersom vi närmade oss hamnen igen. Men de kom inte direkt närmare oss, så det kändes riktigt skönt! Vår nya spinnaker gör verkligen susen, tidigare har Comforten och Hirkum seglat betydligt snabbare än oss på undanvinden, men nu håller vi jämna steg, eller är till och med snabbare än dem, och det känns riktigt bra! Nya spinnakern är magisk 🙂

När vi började komma in mot Nissan igen så dundrade John Dory förbi oss uppe i lovart med sin gigantiska gennaker. Men vi höll Hirkum Pirkum bakom oss så vi gick i mål som tvåa av 15 båtar! Riktigt bra seglat av oss, trots missarna med starten och den ena rundningen. Det finns trots allt lite mer att ta av… 🙂


Skepparen nöjd efter en andraplats och en utökad pokalsamling…

Dagens GPS-track: