Förra veckan kom vi tvåa efter Stellan på J/105, och den här veckan var det dags för fint Expressväder igen med 3-5 m/s. Den här gången fanns ingen i ordinarie besättningen att tillgå, men eftersom inte SWE1010 kunde vara med så fanns Kristian och Kalle tillgängliga. När sedan ”Mille Mus” inte kom i sjön pga att kranen var blockerad så blev även Anders Sköld ledig och hoppade ombord på båten. Så vi blev till slut fullt gäng, om än med andra gubbar ombord än förra veckan.

Vi gjorde en riktigt bra start och seglade över linjen nästan exakt på skottet. Banan som gällde var kryss/läns ut till Grötvik, så det var kryss ut ur hamnen. Efter oss startade Comfort 32:an och Hirkum Pirkum, och man känner sig direkt jagad av Hirkum. Vi seglade rätt bra på kryssen och fick några fina vindvrid med oss. Rätt snart hade vi seglat ikapp båtarna som startade framför oss och vi rundade som etta vid Grötvik. Men ”John Dory”, ”Blue Eagle” och även Carrera Helmsman med Daniel Lidman hade seglat bra på kryssen och kändes rätt nära oss när vi rundade. Vi fick upp spinnaker rätt ok snabbt och satte fart mot hamnen. Vinden var nu rätt lätt och det tog lite tid innan vi fick fart på båten. Vi seglade ut på högra sidan för att komma i strömlä om yttre piren. ”John Dory” seglade förbi oss på ungefär halva sträckan och in utmed land gick ”Hirkum pirkum” och ”Blue Eagle”, så vi hade inte så bra koll på hur snabbt de gick. Tidigare har ju ”hirkum” seglat bra och snabbare än oss på länsen, så i alla fall skepparen var lite nervös för dem. När vi gippade för att gå in mot yttre fyren fick vi en bra skärningsvinkel och fick bra fart och såg faktiskt ut att ta in på ”John Dory” då vi gick en kortare väg än dem.

När vi kom in mot de sista röda prickarna så kunde även skepparen andas ut, varken ”Hirkum Pirkum” eller ”Blue Eagle” skulle komma ifatt oss och vi gick i mål på en fin andraplats. På de fyra senaste tisdagsseglingarna har vi nu en förstaplats och två andraplatser. På korrigerad tid vann vi dessutom dagens race med över en minut mot ”John Dory”, även om HSS aldrig räknar om tiden på detta sätti resultatlistan. Men det var också kul 🙂

Idag hade vi 5 st GoPro Heros ombord, plus en Panasonic FT-2 så missa inte filmen ovan.