Skepparn och Niclas åkte upp på torsdagen för att förbereda båten och känna lite på stämningen i hamnen. Båtarna kom landvägen och sjösattes i parti och minut. Tyvärr fanns det ingen speciell brygga för alla Expresserna utan de ligger lite utspridda i hamnen. Imorgon drar det igång med registrering, inmätning, tune-up och North Sails coaching. På kvällen är det sedan invigning.


Några av båtarna som sjösattes under torsdagen


Det hanns även med lite bad och pizzaätning i sittbrunnen i solnedgången.

Båten inventerades en sista gång och lättades på runt 40 kg ännu en gång. Mycket bröte hittades… Ankaret flyttades från akterstuven till en nyinköpt låda under sittbrunnen, och den nya 15 meter långa 14mm bogsertampen som klassregeln kräver finns numera placerad i kölsvinet.


En hel del prylar plockades ut…


Niclas meckar lite med ventilationen


Fler båtar i solnedgången