Faktum är att jag fortfarande är sjukt nöjd över min Express. För varje år som går blir jag nog till och med mer och mer nöjd med den. Den är ju fantastiskt snygg och cool, den seglar ifrån det mesta, den går att segla SM med stort startfält och den går ju att cruisa med dessutom.  Jag och Niclas satt idag och funderade på om det fanns någon annan båt under 8 meter som man hellre hade velat ha, och kom fram till att det inte finns det. Expressen är helt enkelt perfekt, och dagens tur visar att den fungerar perfekt även som badbåt (såklart).

Tanken var från början att vi skulle segla ut till Tylösand och lägga oss på svaj där och bada. Det var total stiltje så vi skulle börja med att köra motor så länge det behövdes.  Tyvärr stannade motorn (Mercury 4 hk Saildrive) återigen helt oförklarligt när vi skulle ut ur hamnen. En av klubbens duktiga fixarnissar tog sig en titt på motorn och testade med startgas och lite andra trix utan att få igång den. Den var stendöd! Så nu åker den iväg igen på service, för vilken gång i ordningen har jag inte längre koll på…

Hur som helst, skepparen åkte hem och hämtade den gamla tvåtakts Yahama-fyrahästaren och någon timma försenad kastade vi loss igen. Dock stack vi bara till Västra Stranden och låg på svaj och badade och käkade lunch. Sedan kom vinden och vi seglade en sväng innan vi siktade på hamnen igen och kunde sätta spinnaker.

Det var en grymt härlig dag på havet helt enkelt. Hade det inte varit för handbollsherrarnas OS-final så hade vi väl fortfarande varit kvar där ute och badat och haft det fint…