Foto: Thomas Johansson // Vinnalt Foto

Höstens tisdagsseglingar startade med två raka inställda seglingar pga förberedelser inför 2,4 mR-SM respektive för hård vind. Dagens tisdagssegling var dock ren propaganda, varmt, soligt och lätt vind. Idag jobbade Niclas kväll och kunde inte vara med, men Markus från J/105:an ”John Dory” (som är ute och semesterseglar) var med istället.

Vinden var ostlig så det var spinnakerstart. Vi startade för babords halsar och plattade rejält ut mot Grötviksbojen. Vinden avtog allt eftersom vi närmade oss Grötvik och på slutet var det knappt att spinnakern fyllde. Vi rundade som fyra, efter de två Folkbåtarna med Svante och Lång-Anders, och Meijers Drake och H-båten. Sedan när vi rundat så kom vinden. Riktigt fin vind som gjorde att vi stundtals gjorde 5,5-5,8 knop på kryssen. Vi seglade om H-båten och Draken innan yttre fyren och sedan hade vi Anders Folkbåt framför oss. Kryssen in mot målgång är ju alltid lite klurig med tanke på strömmarna, men Markus guidade oss riktigt bra och vi närmade oss kvickt Folkbåten, som dock kom i en lurig sits när ett stort lastfartyg skulle in i hamn.

Vi närmade oss riktigt snabbt Anders på upploppsrakan men han lyckades hålla undan med 30 sek till slut och vi kom trea efter Svante och Anders i sina Folkbåtar.

Dagens GPS-spår: