Senaste resultaten på Tisdagsseglingarna har varit två fjärdeplatser. Den suraste av alla placeringar, och det har varit riktigt jämn på upploppet dessutom med några sekunder som skiljer oss från en pallplats. Nu var det dags för Tisdagssegling igen, och den här gången blåste det rätt bra. Vi brukar inte gå bra när det blåser över 10 m/s, men har ju blivit rejält bättre på allt i år så det skulle bli intressant att se hur det skulle gå.

Vinden låg på ca 10-12 m/s enligt diverse vindmätare och var sydvästlig så det blev kryss/läns ut till Grötvik. Vi startade bra, hade fin fart över linjen och kryssade ut med några slag ur hamnen. Vågorna byggde upp rätt rejält en bit utanför hamnen och vi fick några rejäla översköljningar. Vi seglade relativt jämnt med Hirkum Pirkum och Express SWE 1010, men var en bit före dem vid rundningen vid Grötvik.

Vi rundade som trea, efter de två Folkbåtarna. Skepparen hade innan start gett order om att ha spinnakern kopplad för babordssättning men det visade sig att en styrbordssättning hade blivit bättre, så spinnakern kopplades om innan vi drog upp den. Och innan vi hade fått spinnakern på plats så lyckades vi få till några rejäla surfar, den ena på 12,2 enligt Prostartern (GPS-fart). Det kändes som att vinden hade avtagit lite (eller också var det bara det att vi seglade med vinden). Rätt snabbt blev vi omseglade av J/105 ”John Dory” och en planande Farr 30 ”Letto di Pletto”, vars logg var uppe ur vattnet efter den visade 14 knop…

Vi seglade om Svante i Folkbåten och närmade oss snabbt Anders Folkbåt. Bakom oss närmade sig Peter Gustavsson i sin för året nya X-332 snabbt. Vid upprundningen vid sista röda pricken fortsatte vi med spinnakern på en brant halvvind, medan Peter tog ner sin spinnaker. Vi närmade oss sedan riktigt snabbt Folkbåten framför som låg på tredje plats, men lyckades inte att ta oss förbi utan vi kom återigen fyra, för tredje veckan i följd! Jag börjar förstå hur Sven Nylander kände det…