Foto: Thomas Johansson // www.vinnaltfoto.se

HSS sista helgsegling är Lappens Cup. Pga för mycket vind flyttades tävlingen från lördagen till söndagen, och kom att avgöras i vindar kring 8-10 m/s. Ombord var undertecknad, Vicce, Philip och Smaragd-Kristian. Eftersom tävlingen flyttas från lördag till söndag var det till slut bara 7 båtar på startlinjen. Men glädjande var att det var två båtar (X-34 och X-332) från Skallkroken, och en J/80 från Falkenberg. Kul!

Lappens Cup seglas med två varv på kryss/länsbana och det körs tre race.

Första racet gjorde vi en bra start i lä om de andra båtarna. De flesta gick sedan in mot land och vi slog också in dit. Vid första spinnakersättningen fick vi en rejäl knut på spinnakern, men fördäcksgasten Philip lyckades med en hand hålla i en fylld spinnaker och med den andra handen koppla om det ena skotet så att spinnakern skulle bli rätt. Typ årets prestation! 🙂

Vi fick sedan på ett par riktigt fina surfar i 11 knop.


Foto: Thomas Johansson // www.vinnaltfoto.se

I andra racet gjorde vi en klockren start i lä om de andra båtarna. Vi hade full speed och klippte startlinjen perfekt på skottet. På sista länsen in mot mål gjorde vi sedan en minnesvärd broach. Det blev en rejäl bredsladd!

I tredje racet gjorde vi återigen en bra start nere i lä.

Sammanfattningsvis kan sägas att vi gjorde bra spinnakersättningar (om man räknar bort den första knuten). Det blev även bra träning i det övre vindregistret och var såklart riktigt rolig segling när man ofta surfar i 10-11 knop.

Hur gick det då? Vi kom totalt på fjärde plats med serien 2, 5, 5. Etta blev Letto di Pletto, två J/105 ”John Dory” och trea X-34 ”Temptation X” med Jonas Karlsson.

Resultatlistan finns på http://www.hss1910.nu/kappsegling/lappens-cup/resultat-lappens-cup-2012/.