Jösses vad snabbt säsongen gått, helt plötsligt var det dags för årets sista tisdagssegling! Vi har ju gått bra på slutet och i tisdags var vinden i rätt register, runt 6-7 m/s. Blåser det över 10 m/s så går vi ju inte så snabbt, speciellt inte med bara tre man ombord som förra tisdagen. Den här tisdagen var vi också bara tre ombord, skepparen, Niclas och Kristian.

bild 1

Vinden låg runt nord och det var kryss/länsbanan ut till Påarp som gällde. Vi satte spinnaker direkt vid starten men fick lite problem att hålla den när vi skulle lova upp in i farleden. Men sedan gick det fint igen och vi gick snabbt på länsen. Vi har verkligen förbättrat oss på länsarna i år!

bild 2

bild 3

Efter rundningen vid Påarp var det kryss tillbaka igen. Direkt efter rundningen blåste det ca 7-8 m/s och det var lite för mycket med bara tre ombord. Vi gick inte så snabbt, 4.9-5.2 knop bara, så Hirkum Pirkum plockade in lite på oss. Men sen avtog vinden någon sekundmeter och då går vi minst en halv knop snabbare och 5-8° högre. Så på vägen in mot yttre fyren gick vi som tåget! Till och med ”John Dory” (J/105:an) hade svårt att hålla vår fina höjd. Framför oss hade vi bara Uffe Bengtsson i en Folkbåt och när vi närmade oss upploppet trodde vi att ”John Dory” skulle segla förbi oss i ett huj. Men sista biten blev en rejäl sträckbog och vi fick pina ordentligt för att komma över mållinjen utan att slå. Så vi kom faktiskt tvåa, före bland annat ”John Dory” och Farr 30:an Letto di Pletto! En riktigt skön avslutning på kappseglingsåret.