Inför säsongen 2009 köpte Daniel Stenholm Express SWE 595 från Björlanda. Tanken var att cruisa och kappsegla med båten. Daniel hade tidigare inte kappseglat så mycket mer än med familjens segelbåt på den årliga Torsö Runt-kappseglingen i Vänern. Men Daniel är en soffkappseglare av rang, och har varit en seglingsnörd sedan 10-årsåldern, så äntligen skulle det kappseglas på riktigt med en båt som passar för det. Redan sedan 15-årsåldern visste Daniel att det var en Express han ville ha och 15 år senare var han ägare till SWE 595.

Båten togs till hemmahamnen i Halmstad på lastbil från Björlanda en dag i maj 2009. Några dagar senare gjordes den första Tisdagskappseglingen i Halmstads Segelsällskap. Förmodligen var det alldeles lagom med vind för att vara första gången, men det var inte tillräckligt med vind för någon båt att ta sig i mål. Men den andra seglingen gick desto bättre och båten kom i mål på 18:e plats av 19 båtar.

Besättningen på båten består av Daniels kompisar och arbetskamrater. Vissa hade aldrig satt sin fot ombord på en segelbåt tidigare, men nu några år senare kan man aldrig tro att de gjort något annat än seglat i hela sina liv.

Ända sedan SWE 595 köptes in har målsättningen vara att en dag ställa upp i SM. Och 2012, den fjärde säsongen med båten, var tiden är mogen för det. SM seglades i Varberg och SWE 595 kom på 25:e plats av 31 båtar. Året efter, 2013, seglades SM i Nynäshamn och vi kom där på 22:a plats av 26 båtar.