Besättningen ombord på SWE 595 består av Daniels kompisar och arbetskamrater. Vissa av dem hade aldrig suttit i en segelbåt innan de följde med på SWE 595 för första gången. Nedan presenteras några av de som seglar ombord på SWE 595.

 

Daniel Stenholm
Rorsman och ägare

Daniel började segla 1988 när familjen, utan att ha haft någon som helst erfarenhet av att segla, köpte Maxi 77:an Boomerang. När Daniel var 15 år köpte han en Ferrariröd Flying Junior tillsammans med sin kompis Adam, som det seglades friskt med på sommarloven. Men ända sedan den åldern har han drömt om en Express, och 2009 köpte han då äntligen Express SWE 595. Visst hade det seglats några regattor tidigare, men mest på familjeseglarnivå. Med SWE 595 har Daniel dock börjat kappsegla på allvar, och resultaten har förbättrats för varje säsong som gått. Till vardags jobbar Daniel som webbutvecklare på EVRY One Halmstad, och frilansar emellanåt som sportfotograf.

Niclas Gunnarsson
Storsegel/taktiker och ägare

Niclas är gammal rutinerad Expresseglare och gjorde teamet komplett under 2012. Niclas är expert på båtmeck så mycket nya grejer har fixats under året till hans förtjänst.

 

 

Vicente Nicola
Trimmare

Vicente jobbar som dataguru på Quicksearch till vardags. Han är nybliven pappa till Elma och håller på att renovera en gigantisk villa i Söndrum tillsammans med sambon Helena. Seglingserfarenheten innan han för första gången följde med Daniel ut på SWE 595 sträckte sig inte längre än till att han emellanåt åkt färja när det behövdes. Vicente har under de fyra år som han seglat på SWE 595 utvecklats till en fantastisk duktig trimmare av fock och spinnaker, med bra känsla för vinden.

 

Philip Utagawa
Fördäcksgast

Philip jobbar som IT Manager på Engelsons Postorder. Han är pappa till Viktor och Elvira och bor i en fantastisk villa ute i Mellbystrand tillsammans med sambon Therese. I sin unga år seglade Philip optimistjolle och det ryktas även att det fanns en Laser i familjen. Under 2010 så fick han omhänderta en 2-mans segeljolle av obskyr modell från en god vän. Ombord på SWE 595 är Philip för det mesta fördäcksgast. Och efter att ha briljerat med sina spinnakergippar under de senaste åren är han numera riktigt rutinerad med totalt säkert 20 spinnkergippar under sin livstid…